Přeskočit navigaci

Top menu

Další výrobci



Vítejte na stránkách Delta

Výživová poradna

Léto s grilováním

Nastal nám čas letních prázdnin a s ním má většina z nás spojeno grilování. Pokud nechcete trávit příjemná letní podvečery zavřeni v kuchyni u plotny, vařte venku.

Pozor na pitný režim

Doplňování tekutin, pro které se vžil termín „pitný režim“, je způsob, jak pokrýt každodenní ztráty tekutin z našeho těla.

Co je zdravé, nemusí být drahé

Nedávno si moje kamarádka stěžovala, že by se velmi ráda stravovala i s celou rodinou zdravě, ale že si to nemůže z finančního hlediska dovolit, protože většina „zdravých“ potravin je mnohem dražší než běžné potraviny.

Delta aktuality

Předpečené pečivo: Nejnovější trend

PRAHA - Od března obohatila nabídku pekárenských výrobků v obchodní síti nová řada předpečených výrobků Fr. Odkolek, určených pro koncového spotřebitele. Předpečené pečivo je ideální alternativou pro všechny, kdo chtějí mít čerstvý chléb a pečivo vždy okamžitě při ruce. Jde o nejnovější trend.

Krtečkovy dobroty pro děti

Krtečkovy dobroty jsou listopadovou novinkou v nabídce výrobků skupiny United Bakeries. Jsou určeny především pro děti, které osloví atraktivními obaly s oblíbeným filmovým krtečkem.

Žitan: Návrat k žitnému chlebu

Z mouky žitné připravuje se nejlepší chléb, jenž nejdéle vydrží svěží a zachová si čerstvou chuť.

(Český herbář, nakladatelství Alois Hynek, Praha, 1899, str. 261)

 

Delta ženy o mužích: “S vypečenými chlapy nepečeme.”

 

Delta rodina

Snídaně

snidaneSnídaně je grunt, říkávaly dříve babičky. A dnes? V hektické době ráno zhltneme za běhu cokoliv, co najdeme v ledničce či spíži, usrkneme horký čaj, pokud si na jeho uvaření najdeme čas, a letíme do práce. Mnozí nesnídají vůbec. Někteří si dají kafe a cigaretu. Zdravý životní styl? Rodinná pohoda u snídaně? Ani náhodou.

Celý článek


Řekli o chlebu

Pavel Cejnar

cejnar

Moderátor

„Kupuji si pečivo podle toho, na jaké víno ze své vinotéky mám chuť. Vyberu lahev a řeknu si: to chce tmavý cereální rohlík:-)  Ale přiznávám, že preferuji klasiku: obyčejný rohlík nebo housku, tradiční šumavu. Když jsem byl malý, chutnala mi třeba šunka bez přílohy. Dnes si to už nedovedu představit, samotnou už bych ji jíst nemohl. Někdy si sice říkám, když je dostatek masa, že je škoda k němu jíst chleba, na který se těžce vydělává. Ale nejde to, chleba nebo rohlík musí být k čemukoliv. V případě chleba jsem zaměřený na patky, ty se vždy snažím ulovit jako první.“

kpz